Vanilkový cheesecake s malinami
Zdroj: Kate´s Cuisine
Vanilkový cheesecake s malinami
Zdroj:
Kate´s Cuisine
Moje hodnocení
5x
Kombinace kakaových sušenek, sýrové náplně s vanilkou a malin je naprosto okouzlující . Připravit takovýto dezert není vůbec nic náročného a hravě to zvládne i začátečník. Určitě jej podávejte v těchto parných dnech pořádně vychlazený.
8 porcí
60 minut
Suroviny
ricotta
500 g
sýr Philadelphia
500 g
Máslo
250 g
kakaové bebe sušenky
300 g
třtinový cukr
200 g
vanilkový lusk
1 ks
Vejce
3 ks
Zakysaná smetana
150 g
Na malinovou omáčku
čerstvé maliny
500 g
třtinový cukr
50-100 g
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 stupňů.
Sušenky rozdrťte a k nim přimíchejte rozpuštěné máslo. Touto sušenkovou směsí pak vystlete dno dortové formy a dejte ji do trouby na 20 minut, aby se korpus předpekl a byl pak krásně křupavý.
Do mísy přemístěte ricottu, Philadelphii, cukr, zrníčka z vanilkového lusku a vejce a vše důkladně promíchejte, až vznikne hladká směs.
Když uběhne 20 minut a máte předpečený korpus, vyndejte formu z trouby a korpus nechte chvíli vychladnout (cca 15 minut).
Poté na korpus opatrně přemístěte sýrovou směs a opět dejte formu do trouby. 15 minut pečte na 180 stupňů, pak teplotu ztlumte na 140 stupňů a pečte dalších 45 minut.
Po upečení nechte vychladnout na mřížce a posléze do lednice, nejlépe přes noc.
Před podáváním cheesecake pomažte zakysanou smetanou.
Malinová omáčka: do menšího hrnce dejte jak maliny, tak cukr a opatrně na mírnějším plameni zahřívejte. Cukr se rozpustí, maliny se rozvaří. Nemusíte maliny rozvařovat dlouho, je fajn, pokud v omáčce zbyde pár celých nerozvařených malin.
Omáčku nechte vychladit. Podávejte tak, že každý ukrojený kousek cheesecaku přelijte malinovou omáčkou.
Prima tip: cheesecake ozdobte dle Vaší libosti, můžete zvolit například čerstvé maliny, ale i jiné lesní ovoce.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.