Suroviny
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 250 ml
- Mléko 250 ml
- vanilkový lusk 1 ks
- Želatina 4 plátky
- cukr krystal 4 lžíce
- čerstvé jahody 500 g
- balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou bílý s pomerančem a citronem 2 lžíce
Postup přípravy
- Mléko, smetanu cukr a vyškrabanou dřeň z vanilkového lusku zahřejte v kastrolku na cca 60 °C.
- Vmíchejte plátkovou želatinu, kterou jste nechali změknout ve studené vodě a vymačkali z ní přebytečnou vodu.Tekutou směs přeceďte do formiček a nechte v chladničce nejlépe přes noc ztuhnout.
- Polovinu jahod rozvařte s cukrem a citrusovým balzamikovým krémem a rozmixujte do jemné omáčky.
- Vychlazenou pannacottu vyklopte z mističek, přelijte vychlazenou ovocnou omáčkou a ozdobte druhou polovinu jahod.