Vanilková pannacotta s omáčkou z jahod
Zdroj: archiv Kalamáta Papadimitriou
Vanilková pannacotta s omáčkou z jahod
Zdroj:
archiv Kalamáta Papadimitriou
Moje hodnocení
17x
Jemná vanilková pannacotta dostane nečekaný říz díky jahodové omáčce ochucené bílým balzamikovým krémem. Překvapivá, ale ve výsledku dokonalá kombinace chutí...
2 porce
30 minut
Suroviny
smetana ke šlehání (33 % tuku)
250 ml
Mléko
250 ml
vanilkový lusk
1 ks
Želatina
4 plátky
cukr krystal
4 lžíce
čerstvé jahody
500 g
balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou bílý s pomerančem a citronem
2 lžíce
Postup přípravy
Mléko, smetanu cukr a vyškrabanou dřeň z vanilkového lusku zahřejte v kastrolku na cca 60 °C.
Vmíchejte plátkovou želatinu, kterou jste nechali změknout ve studené vodě a vymačkali z ní přebytečnou vodu.Tekutou směs přeceďte do formiček a nechte v chladničce nejlépe přes noc ztuhnout.
Polovinu jahod rozvařte s cukrem a citrusovým balzamikovým krémem a rozmixujte do jemné omáčky.
Vychlazenou pannacottu vyklopte z mističek, přelijte vychlazenou ovocnou omáčkou a ozdobte druhou polovinu jahod.