Dezert
- závin
Postup přípravy
1. Listové těsto rozdělíme na dvě části. Každou vyválíme, do středu poklademe střídavě sušenky a navršíme krém.
2. Na krém si vymícháme tvaroh s vejcem, cukrem a kůrou, nastrouhanou z dobře očištěného citronu. Poklademe očištěným sezónním ovocem – v tomto případě půlkami vypeckovaných broskví.
3. Zavineme (viz Prostřeno!), přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě asi dvacet minut při 180°C. Po vychladnutí nakrájíme a můžeme ještě ozdobit šlehačkou a snítkou máty.
Dezert:
Tvarohový závin s ovocem
Ingredience:
1 listové těsto,
půl balíčku světlých bebe sušenek
půl balíčku tmavých bebe sušenek,
1 tučný tvaroh,
1 vejce,
50 g cukru,
pár kousků čerstvého ovoce (broskve),
1 citron na kůru