Suroviny
- Jaroměřický jemný tvaroh na pečení 250 g
- polohrubá mouka 250 g
- Máslo 250 g
- prášek do pěciva 1 sáček
- cukr krupice 130 g
- Vejce 2 ks
- citronová kůra z 1 bio citronu
- rozinky namočené v rumu 50 g
- Sůl 1 špetka
Postup přípravy
- V rendlíčku rozehřejte máslo, kousek másla si nechte na vymazání formy na bábovku.
- Do velké mísy dejte vlažné máslo, cukr, sůl a citronovou kůru. Vše míchejte do rozpuštění, pak přidejte tvaroh, rozinky a vejce.
- Na závěr přidejte prosátou mouku s kypřícim práškem a vše důkladně promíchejte. Směs nandejte do předem vymazané a vysypané formy na bábovku.
- Bábovku pečte nejprve na 220 °C 30 minut a dalších 15 minut na 150 °C.