Postup přípravy
1. Nejprve si uděláme krém. Ušleháme si obě šlehačky, můžeme použít i ztužovač. Přidáme cukr a pomazánkové máslo a znovu šleháme dohromady. 2. Dále si uvaříme nejlépe instantní kávu na polití piškotů. Než nám káva trochu vychladne, vezmeme si formu, kterou si vyložíme kuchyňskou folií. Na dno formy pokládáme piškoty vedle sebe, které pokapeme nebo předtím namočíme do kávy. Na vrstvu vlhkých piškotů dáme vrstvu krému. Takhle pokračujeme dál.
3. Nakonec si můžete dort nějak ozdobit – např. čokoládou, kakaem apod. Tiramisu necháme vychladit a ztuhnout v ledničce - nejlépe do druhého dne. Ale pro ty, kteří to už nevydrží, stačí alespoň 2 až 5 hodin.
Dezert:
Tiramisu s karamelovým latté
Ingredience:
2 pomazánková másla
2 balení dětských piškotů
200 g moučkového cukru
2 smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
instantní káva
čokoláda nebo kakao na ozdobení