Suroviny
- želatina 6 plátků
- cukrářské piškoty 150 g
- espresso (nebo silná káva) 125 ml
- žloutek 4 ks
- moučkový cukr 100 g
- mascarpone 750 g
- dortový korpus (světlý piškotový korpus (400 g, 2x podélně proříznutý)) 1 ks
- kakao (na poprášení)
Postup přípravy
- Namočte želatinu. Položte cukrářské piškoty vedle sebe. Zamíchejte espresso a Amarreto, směsí pokapejte piškoty, dokud nejsou úplně vlhké, ale nesmí plavat. Ušlehejte pěnu ze žloutků a cukru a vmíchejte mascarpone. Vyndejte z vody želatinu, vymačkejte ji a vmíchejte do krému. Nechte nasáknout spodní díl korpusu espressem a naneste na něj 3–4 lžíce krému. Na to položte cukrářské piškoty.
- Na piškoty položte druhý díl korpusu (třetí díl můžete upotřebit jiným způsobem – například obložit čerstvým ovocem a zalít dortovou polevou). Dort kolem dokola potřete zbývajícím krémem. Před podáváním silně popráškujte kakaem.