Najděte si recept
Na co máte chuť?

Tiramisu dort
Oblíbený italský dezert můžete jednoduše proměnit ve slavnostní dort pro výjimečnou příležitost. Klasické ingredience zkombinujte s piškotovým korpusem, poradíme vám, jak na to.
do 30 minut
16 porcí
Suroviny (16 porcí)
- Želatina 6 plátků
- cukrářské píškoty 150 g
- espresso (nebo silná káva) 125 ml
- Amaretto 3 lžíce
- Žloutek 4 ks
- práškový cukr 100 g
- Mascarpone 750 g
- světlý piškotový korpus (400 g, 2x podélně proříznutý) 1 ks
- kakao na poprášení
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Namočte želatinu. Položte cukrářské piškoty vedle sebe. Zamíchejte espresso a Amarreto, směsí pokapejte piškoty, dokud nejsou úplně vlhké, ale nesmí plavat. Ušlehejte pěnu ze žloutků a cukru a vmíchejte mascarpone. Vyndejte z vody želatinu, vymačkejte ji a vmíchejte do krému. Nechte nasáknout spodní díl korpusu espressem a naneste na něj 3–4 lžíce krému. Na to položte cukrářské piškoty.
- Na piškoty položte druhý díl korpusu (třetí díl můžete upotřebit jiným způsobem – například obložit čerstvým ovocem a zalít dortovou polevou). Dort kolem dokola potřete zbývajícím krémem. Před podáváním silně popráškujte kakaem.