Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Thajský okurkový salát

4 porce
do 1 hodiny
Thajský okurkový salát
Thajský okurkový salát Autor: archiv Gurmet
V Thajsku dobře vědí, že v horku osvěží sladce pálivá chuť.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Oloupejte okurky a rozřízněte je podélně na poloviny. Ostrou lžící vyškrábejte vodnaté vnitřky se semínky. Potom okurky nakrájejte na plátky, vložte je do cedníku a osolte. Okurky nechte asi půl hodiny pouštět vodu.
  2. ZÁLIVKA: Smíchejte dohromady sójovou omáčku, rýžový ocet, chilli omáčku, prolisovaný česnek a sezamový olej. Nechte chvíli stát při pokojové teplotě, aby se chutě propojily.
  3. Otrhejte lístky bazalky, ty větší natrhejte na menší kousky. Rozpalte pánev a na sucho asi půl minuty pražte sezamová semínka, dokud lehce nezhnědnou a nezačnou vonět.
  4. Vykapané okurky osušte papírovým ubrouskem. Přidejte bazalku a smíchejte se zálivkou. Podávejte posypané sezamovými semínky.
  5. Prima tip: Slupky z okurky si přiložte na obličej. Po náročném a horkém dni vás dokonale osvěží.
Reklama

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama