zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Thajské nudle Pad Thai
Autor: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ Thajské nudle Pad Thai

Thajské nudle Pad Thai podle Jiřího Štifta

Hodnoceno: 4x
Pad Thai – thajské rýžové nudle smažené s vejcem, krevetami, čerstvou jarní cibulkou a klíčky, dochucené pikantní sladkokyselou omáčkou jsou v podání Jiřího Štifta prostě nepřekonatelné…
do 30 minut
4 porce

Na návštěvě v kuchyni Jiřího Štifta jsme toho v rekordním čase 60 minut zvládli opravdu dost. Během povídání o tom, kde Jirka čerpá inspiraci nebo kam chodí nakupovat, vystřihl tři fantastická asijská jídla. Kuřecí Tikka masalu jsme vám už představili, dnes v šermování hůlkami pokračujeme.

Na návštěvě u Jiřího Štifta

Na návštěvě u Jiřího Štifta

reklama

Postup

  1. Na Pad Thai omáčku namočíme pyré tamarindu do vařící vody. Asi po 10 minutách důkladně tamarind do vody rozmačkáme, aby zůstaly pouze pecky, a přecedíme přes cedník. Tím získáme tamarindovou šťávu, kterou společně s palmovým cukrem a rybí omáčkou krátce provaříme. Chuť by měla být sladká, mírně slaná a rozumně kyselá.
  2. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme krevety. Hotové je vyndáme. Ve výpeku orestujeme vajíčka naprosto do sucha.
  3. Přidáme namočené nudle, Pad Thai omáčku, tři lžíce vody a lžíci rybí omáčky. Takto restujeme na vysokou teplotu až do změknutí nudlí.
  4. Teplotu stáhneme, přidáme drcené arašídy, sójové výhonky, pažitku a znovu důkladně a krátce prohřejeme. Dle potřeby dosolíme rybí omáčkou. Chilli dáme dle uvážení. Promícháme s krevetami a smaženým tofu a servírujeme.

Thajské nudle Pad Thai 2

Thajské nudle Pad Thai 3

Thajské nudle Pad Thai podle Jiřího Štifta Foto: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ

Thajské nudle Pad Thai podle Jiřího Štifta. Foto: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ

Převzato z blogu Thinkfood.cz

Když jídlo, tak ThinkFood.cz

 

Thinkfood.cz

ThinkFood.cz je blog o všech skvělých „když“ kolem jídla. Protože nejlepší jsou chvíle, když se něco děje. U sporáku, u stolu, s přáteli.

ThinkFood.cz je blog o jídle, nad kterým přemýšlíte. Vařte, jezte… a přemýšlejte.

ThinkFood na jaře 2013 založila Kateřina Obrazová a pod jejím vedením ho připravuje Idealab. Zajímá nás kvalitní jídlo, suroviny a recepty, ale i širší souvislosti okolo jídla. Přidejte kvalitní design, fotografie a jste tady správně.

reklama