Omáčka
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Vymazejte zapékací mísu. Připravte si hrnec s velkým množstvím vroucí vody. Přidejte sůl a těstoviny a rychle vařte asi 10 minut doměkka. Nechte okapat a dejte stranou.
- Omáčka: Ve velkém hrnci rozehřejte olej a opékejte na něm nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek a cuketky. Lilek (nakrájený na kostičky a osolený) osušte papírovou utěrkou a přidejte do cibulové směsi. Opékejte asi 5 minut, dokud lilek nezhnědne. Přidejte trochu oleje, bude-li potřeba.
- Rozmíchejte sušenou omáčku s mlékem do konzistence hladké kaše a přidejte k zelenině. Přidejte tuňáka a těstoviny a přiveďte do varu. Vařte 5 minut, za občasného promíchání. Sundejte s plotny, přidejte sýr a ochuťte solí a pepřem.
- Směs přendejte do zapékací mísy a v troubě pečte asi 20 minut, nebo dokud nebude povrch zlatavý. Ozdobte bazalkou a podávejte teplé.