Suroviny
- špagety 500 g
- smetana 500 ml
- niva 400 g
- víno 200 ml
- olivy 140 g
- rajče 140 g
- hlíva ústřičná 300 g
- petržel kudrnka ( - volitelné )
- rajče
- okurka 1 ks
Postup přípravy
Do vroucí vody vložíme špagety a vaříme asi sedm minut. Do pánve nalijeme smetanu a víno, zamícháme a ohříváme deset minut. Poté pomalu přisypeme část nastrouhané nivy a za stálého míchání počkáme, než se sýr roztaví. Na další pánvi mezitím osmahneme nakrájené olivy, sušená rajčata a hlívu ústřičnou a poté podusíme asi 10 minut na víně. Do pánve s omáčkou vložíme uvařené a scezené špagety a pořádně promícháme. Poté vložíme opečené ingredience z druhé pánve a opět pořádně promícháme. Vytvořenou směs necháme na pánvi a zasypeme zbylým sýrem, necháme asi deset minut ztuhnout a můžeme podávat – klidně i za studena. Na talíři ozdobíme bazalkou a petrželkou, můžeme též přidat oblohu - nakrájená cherry rajčata a salátovou okurku.