Suroviny
- batáty (sladké brambory (batáty) ve slupce, nakrájené na kostičky) 2 ks
- olivový olej 2 lžíce
- římský kmín špetka
- chilli špetka
- klobása chorizo (nakrájená na kostičky) 100 g
- červená paprika (nakrájená na proužky) 2 ks
- koriandr (čerstvý) 2 lžíce
Zálivka
- vinný ocet (červený) 10 ml
- balzamikový ocet 1/2 lžíce
- olivový olej 50 ml
- sůl
- pepř
Článek
18 skvělých receptů s chorizem
Španělská vepřová klobáska ochucená uzenou paprikou je skvělá sama o sobě, ale stejně tak úžasná je i při použití v teplé kuchyni. Jídlu dokáže dát neuvěřitelný šmrnc!
Postup přípravy
- Na zálivku v misce prošlehejte oba octy, osolte, opepřete a pak zašlehejte olej. Dejte stranou. Troubu předehřejte na 180 °C.
- Sladké brambory promíchejte s trochou oleje a s kořením a rozložte je na plech. Pečte za občasného promíchání asi 30 minut. Na zbylém oleji osmažte chorizo.
- Brambory, chorizo, papriku, koriandr a zálivku zlehka promíchejte v míse a podávejte.