Máte chuť na trochu exotiky? Vyzkoušejte tento salát z pečené dýně a quinoy. Přidejte koření Ras-el-Hanout, bez kterého se neobejde žádný pokrm v severní Africe, a netradiční salát je hotov.
4 porce
60 minut
Suroviny
máslová dýně
500 g
extra panenský olivový olej
1 lžíce
koření Ras-el-Hanout
2 lžičky
quinoa
3/4 šálku
čerstvá citronová šťáva
2 lžíce
nakládaný citron
1 lžíce
koriandrová nať
1/2 šálku
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. V míse promíchejte nakrájenou dýni s olejem a kořením, aby se dobře obalila. Přesuňte na plech vyložený pečicím papírem, pečte 20–25 minut, dokud nebude dýně měkká a zlatá. V průběhu pečení jednou obraťte.
Mezitím dejte propláchnutou quinou do kastrůlku s 1 1/2 šálkem studené vody, přiklopte, přiveďte rychle k varu. Ztlumte plamen a vařte pomalu 10–12 min, dokud se voda nevstřebá.
Quinou i dýni přemístěte do servírovací mísy, přidejte citron, citronovou šťávu a koriandr. Osolte a opepřete. Zlehka promíchejte a máte hotovo.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.