Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Teplý salát z quinoy a dýně

4 porce
do 1 hodiny
Teplý salát z quinoy a dýně
Teplý salát z quinoy a dýně Autor: Just Spice
Máte chuť na trochu exotiky? Vyzkoušejte tento salát z pečené dýně a quinoy. Přidejte koření Ras-el-Hanout, bez kterého se neobejde žádný pokrm v severní Africe, a netradiční salát je hotov.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. V míse promíchejte nakrájenou dýni s olejem a kořením, aby se dobře obalila. Přesuňte na plech vyložený pečicím papírem, pečte 20–25 minut, dokud nebude dýně měkká a zlatá. V průběhu pečení jednou obraťte.
  2. Mezitím dejte propláchnutou quinou do kastrůlku s 1 1/2 šálkem studené vody, přiklopte, přiveďte rychle k varu. Ztlumte plamen a vařte pomalu 10–12 min, dokud se voda nevstřebá.
  3. Quinou i dýni přemístěte do servírovací mísy, přidejte citron, citronovou šťávu a koriandr. Osolte a opepřete. Zlehka promíchejte a máte hotovo.
Reklama

S kořením kolem světa

Just SpiceMožná jste na tom jako my, máte rádi pestrou světovou kuchyni a leccos vám při vaření chybí. A možná jste při cestách po světě byli fascinovaní kořením na tržištích, tím pestrobarevným kaleidoskopem plným vůní. Mnohokrát jsme si z cest přivezli „něco“, o čem jsme vůbec nevěděli, nač to použít. A doma jsme hledali recepty.

Vášeň pro cestování a vášeň pro dobré jídlo je důvodem, proč jsme založili JUST SPICE, e-shop plný chutí, vůní a barev a hlavně plný koření. Na dobrém jídle záleží. A také záleží na detailu. Tedy na koření, se kterým vaříte. Přivážíme pro vás špičkové koření z celého světa, vyzkoušejte ten rozdíl.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama