Suroviny
- máslová dýně 500 g
- extra panenský olivový olej 1 lžíce
- koření Ras-el-Hanout 2 lžičky
- quinoa 3/4 šálku
- čerstvá citronová šťáva 2 lžíce
- nakládaný citron 1 lžíce
- koriandrová nať 1/2 šálku
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. V míse promíchejte nakrájenou dýni s olejem a kořením, aby se dobře obalila. Přesuňte na plech vyložený pečicím papírem, pečte 20–25 minut, dokud nebude dýně měkká a zlatá. V průběhu pečení jednou obraťte.
- Mezitím dejte propláchnutou quinou do kastrůlku s 1 1/2 šálkem studené vody, přiklopte, přiveďte rychle k varu. Ztlumte plamen a vařte pomalu 10–12 min, dokud se voda nevstřebá.
- Quinou i dýni přemístěte do servírovací mísy, přidejte citron, citronovou šťávu a koriandr. Osolte a opepřete. Zlehka promíchejte a máte hotovo.