Na šťouchané brambory
- brambory 500 g
Postup přípravy
Telecí maso si naporcujte na řízky. Lehce osolte (parmská šunka je sama o sobě dost slaná) a opepřete. Plátek šunky položte na pracovní plochu. Na něj dejte 2 šalvějové lístky a na ty plátek masa. Šunku přeložte přes maso a upevněte párátkem. Opakujte s ostatními plátky masa.
V pánvi rozehřejte dvě lžíce másla. Opékejte telecí plátky ve dvou várkách – dvě minuty po každé straně. Uchovejte horké.
Nahrubo nasekejte zbylou šalvěj, rozpusťte zbylé máslo, přidejte česnek a opékejte asi minutu. Přihoďte šalvěj, přilijte víno a míchejte další minutu, až šťáva trochu zhoustne.
Brambory uvaříme do měkka, posolíme, smícháme se lžící olivového oleje a vína nebo vinného octa.