Suroviny
- telecí medailonky
- Hlíva ústřičná
- Máslo
- rostlinný olej
- Šalotka
- bílé vino
- Citron
- Smetana
- Sůl
- Pepř
- Tymián
- Petržel
Všechny recepty z 14. dílu s tématem TELECÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Telecí medailonky z obou stran osolte a opepřete. Nenaklepávejte, jen je nechte chvilku při pokojové teplotě odpočinout.
- Mezitím nahřejte pánev, hlívu ústřičnou natrhejte na kousky. Do pánve kápněte olej a medailonky celkem zprudka orestujte. Ochuťte snítkou tymiánu. Je potřeba udržovat teplotu pánve tak, aby se maso stále peklo, ale nepřipalovalo. Pečte dozlatova. Medailonky by měly být na dotyk pružné.
- Po upečení maso vyjměte, odstraňte snítku tymiánu a do pánve vhoďte nasekanou šalotku, houby a kousek másla. Houby dochuťte solí a pepřem. Bude to trvat jen chvilku, než hlíva změkne. V pánvi se připečou šťávy z masa a z hub, proto přilijte asi 1 dcl bílého vína, to na sebe naváže připečenou šťávu. Zalijte kapkou smetany a citronovou šťávou, přihoďte nasekanou petrželku, promíchejte a můžete servírovat.