Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Telecí medailonky s hlívou ústřičnou

4 porce
do 1 hodiny
Telecí medailonky s hlívou ústřičnou
Telecí medailonky s hlívou ústřičnou
Přinášíme další recept z pořadu Teď vaří šéf! Variace na telecí maso tentokrát v podobě medailonků s hlívou ústřičnou a smetanovou omáčkou.
Reklama

Všechny recepty z 14. dílu s tématem TELECÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Telecí medailonky z obou stran osolte a opepřete. Nenaklepávejte, jen je nechte chvilku při pokojové teplotě odpočinout.
  2. Mezitím nahřejte pánev, hlívu ústřičnou natrhejte na kousky. Do pánve kápněte olej a medailonky celkem zprudka orestujte. Ochuťte snítkou tymiánu. Je potřeba udržovat teplotu pánve tak, aby se maso stále peklo, ale nepřipalovalo. Pečte dozlatova. Medailonky by měly být na dotyk pružné.
  3. Po upečení maso vyjměte, odstraňte snítku tymiánu a do pánve vhoďte nasekanou šalotku, houby a kousek másla. Houby dochuťte solí a pepřem. Bude to trvat jen chvilku, než hlíva změkne. V pánvi se připečou šťávy z masa a z hub, proto přilijte asi 1 dcl bílého vína, to na sebe naváže připečenou šťávu. Zalijte kapkou smetany a citronovou šťávou, přihoďte nasekanou petrželku, promíchejte a můžete servírovat.
Reklama

Telecí medailonky s hlívou ústřičnou Foto:

Telecí medailonky s hlívou ústřičnou Foto:

Telecí medailonky s hlívou ústřičnou Foto:

Telecí medailonky s hlívou ústřičnou

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama