Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Telecí medailonky s hlívou ústřičnou
Přinášíme další recept z pořadu Teď vaří šéf! Variace na telecí maso tentokrát v podobě medailonků s hlívou ústřičnou a smetanovou omáčkou.
do 1 hodiny
4 porce
Všechny recepty z 14. dílu s tématem TELECÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Suroviny (4 porce)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Telecí medailonky z obou stran osolte a opepřete. Nenaklepávejte, jen je nechte chvilku při pokojové teplotě odpočinout.
- Mezitím nahřejte pánev, hlívu ústřičnou natrhejte na kousky. Do pánve kápněte olej a medailonky celkem zprudka orestujte. Ochuťte snítkou tymiánu. Je potřeba udržovat teplotu pánve tak, aby se maso stále peklo, ale nepřipalovalo. Pečte dozlatova. Medailonky by měly být na dotyk pružné.
- Po upečení maso vyjměte, odstraňte snítku tymiánu a do pánve vhoďte nasekanou šalotku, houby a kousek másla. Houby dochuťte solí a pepřem. Bude to trvat jen chvilku, než hlíva změkne. V pánvi se připečou šťávy z masa a z hub, proto přilijte asi 1 dcl bílého vína, to na sebe naváže připečenou šťávu. Zalijte kapkou smetany a citronovou šťávou, přihoďte nasekanou petrželku, promíchejte a můžete servírovat.
Telecí medailonky s hlívou ústřičnou