Sýrové suflé
- máslo 40 g
Salát
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 stupňů. Zapékací žáruvzdorné misky vymažte máslem a vysypte parmazánem. Dejte do mrazáku na 15 minut vychladit.
V kastrůlku rozpusťte máslo a zaprašte moukou. Minutu míchejte, pak vlijte za stálého míchání mléko. Míchejte a vařte 2-3 minuty do zhoustnutí.
Stáhněte ze sporáku, vmíchejte žloutky a sýr. Z bílků ušlehejte sníh a zlehka vmíchejte do sýrové směsi.
Zapékací misky naplňte směsí do dvou třetin a pečte v troubě 15-20 minut, až suflé vyběhne a zezlátne.
Salát a rajčátka omyjte a usušte. V misce smíchejte vinný ocet s hořčicí a olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem. Listy salátu zakapejte připravenou zálivkou a podávejte se sýrovým suflé.