Suroviny
Postup přípravy
Předkrm
Sýrové miniroládky s pečivem
Ingredience:
20 dkg eidamské cihly krájené na plátky20 dkg vepřové šunky krájené na plátky1 pomazánkové máslo bez příchutě1 lučina50 g změklého másla2 stroužky česneku1 červená paprikapetrželová naťsůl a bílý pepř
Postup:
Nejprve si připravíme náplň. Pomazánkové máslo, lučinu a změklé máslo důkladně smícháme, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou červenou papriku, podle chuti osolíme a opepříme a na závěr vmícháme nasekanou petrželovou nať. Plátky eidamu rozložíme jeden vedle druhého na potravinové fólii asi 4 x 3 plátky vedle sebe, potřeme slabou vrstvou připravené náplně, nato položíme šunku, opět plátek vedle plátku, a na šunku rozetřeme zbylou náplň. Pomocí fólie opatrně zarolujeme a utáhneme, dáme uležet do lednice alespoň na dvě hodiny. Po vychladnutí krájíme libovolně dlouhé roládky a podáváme s pečivem.