Suroviny
Postup přípravy
Maso omyjte, zbavte blan a nakrájejte na nudličky. Osolte a opepřete. Nechte odležet. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka, žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Na pánvi rozpalte polovinu másla a na něm zprudka orestujte maso. Vyjměte ho a nechte v teple. Do výpeku dejte zbytek másla, cibuli a osmažte ji.
Přidejte žampiony, směs osmažte a přilijte vývar. Osolte a vše vařte asi sedm minut. Přilijte zakysanou smetanu, promíchanou s hořčicí a hladkou moukou, a pomalu za stálého míchání povařte, až omáčka zhoustne. Do základu vraťte maso, promíchejte a dobře společně prohřejte, ale už nevařte!
Brambory nakrájíme na silnější kolečka, potřeme olivovým olejem a na pečicím papíru vložíme do předehřáté trouby (180°) na cca 20 minut.