Suroviny
- směs listových salátů (rukola, polníček, čekanka) 200 g
- čerstvý baby špenát 100 g
- Jahody 100 g
- měkký kozí sýr 100 g
Zálivka
- extra panenský olivový olej 3 lžíce
- Med 1 lžička
- francouzská hořčice 1 lžička
- šťáva z 1/2 pomeranče
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Listy salátů a baby špenátu propláchněte a nechte důkladně okapat. Jahody omyjte a nakrájejte na plátky.
- Na zálivku zahřejte v kastrůlku všechny přísady a nechte je na mírném ohni propojit.
- Směs listových salátů, špenát a plátky jahod rozdělte na talíře, přidejte kozí sýr a pokapejte vlažnou zálivkou. Ozdobte jarními květy (macešky, sedmikrásky, měsíček lékařský).
- Prima tip: Pokud nejsou jahody vyzrálé, můžete je před přípravou půl hodiny macerovat. Jahody nakrájejte na kousky, zasypte třtinovým cukrem, zalijte portským vínem a přidejte kapku balzamikového octa. Jahody pustí šťávu a získají specifickou chuť. Vzniklý sirup můžete přidat do zálivky.