Svěží salát s jahodami a kozím sýrem
Zdroj: archiv Billa
Svěží salát s jahodami a kozím sýrem
Zdroj:
archiv Billa
Moje hodnocení
7x
Čím teplejší počasí, tím větší chuť na čerstvou zeleninu, ovoce a saláty... Tuhle přímou úměru jistě znáte, a protože jaro se blíží nezadržitelně, máme pro vás recept na luxusní salát s jahodami, kozím sýrem a jarními květy.
2 porce
10 minut
Suroviny
směs listových salátů (rukola, polníček, čekanka)
200 g
čerstvý baby špenát
100 g
Jahody
100 g
měkký kozí sýr
100 g
Zálivka
extra panenský olivový olej
3 lžíce
Med
1 lžička
francouzská hořčice
1 lžička
šťáva z 1/2 pomeranče
Sůl
čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
Listy salátů a baby špenátu propláchněte a nechte důkladně okapat. Jahody omyjte a nakrájejte na plátky.
Na zálivku zahřejte v kastrůlku všechny přísady a nechte je na mírném ohni propojit.
Směs listových salátů, špenát a plátky jahod rozdělte na talíře, přidejte kozí sýr a pokapejte vlažnou zálivkou. Ozdobte jarními květy (macešky, sedmikrásky, měsíček lékařský).
Prima tip: Pokud nejsou jahody vyzrálé, můžete je před přípravou půl hodiny macerovat. Jahody nakrájejte na kousky, zasypte třtinovým cukrem, zalijte portským vínem a přidejte kapku balzamikového octa. Jahody pustí šťávu a získají specifickou chuť. Vzniklý sirup můžete přidat do zálivky.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.