Na obalení
- cukr 50 g
Na potření
- máslo 250 g
Na těsto
- tuk 250 g
Postup přípravy
Do vlažného mléka dáme cukr a kvasnice, zamícháme a necháme vykynout. Mezitím si dáme na vál mouku, do které zamícháme sůl. Uděláme si důlek, do něhož nastrouháme tuk a máslo, přidáme žloutky. Pokud nám kvasnice nakynou zhruba na polovinu, tak je nalijeme na ostatní suroviny a vše důkladně ručně vypracujeme. Hned po vypracování se těsto vyválí a podle libosti nakrájí, naplní a zamotá.
Svatební koláčky klademe na vymaštěný plech jeden vedle druhého. Nenecháme skoro žádné mezery. Koláčky pak budou krásně hranaté. Pečeme asi dvacet minut. Po vytažení z trouby ihned potřeme rumem smíchaným s máslem. Po natření necháme na půl vychladnout a obalíme v cukru.