Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Lečo

Lečo (Primární fotografie)
Lečo (Primární fotografie)
Lečo je pokrm typický pro maďarskou kuchyni. K přípravě je třeba hlavně paprika, rajčata a cibule. Zelená, žlutá a červená paprika se nakrájí na ...
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Lečo je pokrm typický pro maďarskou kuchyni. K přípravě je třeba hlavně paprika, rajčata a cibule. Zelená, žlutá a červená paprika se nakrájí na plátky a promíchá se s rajčaty a cibulí tak, aby vznikla stejnorodá směs. Přidá se mletá paprika a sůl, případně i tuk. Existují různé varianty jídla, někdy se přidává například slanina, víno nebo nakrájený salám či klobása a nebo se do téměř hotového vmíchá vejce. Pravé maďarské lečo má být ostře okořeněno, nejlépe pálivou paprikou. Leču se podobá italská peperonata, která je ale méně ostrá. Další podobné jídlo jsou mexické fazole, kde je směs cibule papriky a rajčat vařena s fazolemi, důležitou ingrediencí jsou čili papričky. V Polsku, Česku i na Slovensku je lečo oblíbeným letním jídlem. Zavařování hotového leča je možností jak uchovat zeleninu pro zimní měsíce.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama