zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Sugo alla puttanesca
Autor: archiv Rummo těstoviny Sugo alla puttanesca

Sugo alla puttanesca

Hodnoceno: 0x
Tradiční italská omáčka má velmi výraznou chuť díky černým olivám a kaparům. Pikantní říz jí můžete dodat pomocí chilli podle vlastní chuti. Na oblíbených vrtulkách neboli fusilli omáčka krásně ulpí.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Překrojte olivy napůl, na pánvi na olivovém oleji osmahněte stroužek česneku nakrájený na plátky, přidejte rajčatovou omáčku, olivy a kapary a nechte probublávat na mírném ohni. Pokud chcete, přidejte i vločky chilli. V případě potřeby můžete během vaření přilít pár lžic vody z těstovin, aby omáčka nebyla příliš hustá.
  2. Mezitím ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny dle návodu, slijte a vmíchejte do omáčky. Podávejte horké, ideálně se strouhaným parmazánem.

Pro přípravu tohoto receptu si vyberte kvalitní těstoviny:

reklama