Suroviny
- těstoviny (Rummo Fusilli) 500 g
- rajčatová salsa 225 ml
- extra virgin olivový olej 3 lžíce
- kapary 3 lžíce
- česnek 1 stroužek
- černé olivy (bez pecky) 1 šálek
- chilli (podle chuti)
Postup přípravy
- Překrojte olivy napůl, na pánvi na olivovém oleji osmahněte stroužek česneku nakrájený na plátky, přidejte rajčatovou omáčku, olivy a kapary a nechte probublávat na mírném ohni. Pokud chcete, přidejte i vločky chilli. V případě potřeby můžete během vaření přilít pár lžic vody z těstovin, aby omáčka nebyla příliš hustá.
- Mezitím ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny dle návodu, slijte a vmíchejte do omáčky. Podávejte horké, ideálně se strouhaným parmazánem.