návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Sugo alla puttanesca

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Sugo alla puttanesca
Autor: archiv Rummo těstoviny Sugo alla puttanesca
Tradiční italská omáčka má velmi výraznou chuť díky černým olivám a kaparům. Pikantní říz jí můžete dodat pomocí chilli podle vlastní chuti. Na oblíbených vrtulkách neboli fusilli omáčka krásně ulpí.

Postup

  1. Překrojte olivy napůl, na pánvi na olivovém oleji osmahněte stroužek česneku nakrájený na plátky, přidejte rajčatovou omáčku, olivy a kapary a nechte probublávat na mírném ohni. Pokud chcete, přidejte i vločky chilli. V případě potřeby můžete během vaření přilít pár lžic vody z těstovin, aby omáčka nebyla příliš hustá.
  2. Mezitím ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny dle návodu, slijte a vmíchejte do omáčky. Podávejte horké, ideálně se strouhaným parmazánem.

Pro přípravu tohoto receptu si vyberte kvalitní těstoviny: