Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- cibule (nakrájená na kolečka) 2 ks
- červená čočka 100 g
- cukr krupice 1 lžička
- balzamikový ocet 2 lžičky
- rýže basmati (nebo hnědá rýže) 250 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- vejce 2 ks
- petrželka (nasekaná)
Postup přípravy
- Rozehřejte olej na velké pánvi a přidejte cibuli. Restujte na nízké teplotě 12–15 minut, dokud nezhnědne.
- Čočku dejte do hrnce se 300 ml studené vody, přiveďte do varu a napůl zakryté vařte 10–15 minut, dokud se voda zcela neabsorbuje.
- K cibuli přidejte cukr a ocet, potom zvyšte teplotu a vmíchejte do vařené čočky a rýže. Dochuťte a nechte prohřát a přitom pomalu uvařte ztracená vejce.
- Rýžovou směs podávejte v miskách, navrch dejte vejce a posypte petrželkou.