Suroviny
- krůtí maso 300 g
- hovězí maso 300 g
- ananas
- slanina 100 g
- rozmarýn
- tymián
- pepř
- sůl
- olivový olej
- batát 5 ks
- sýr 100 g
- cibule 3 ks
- zázvor 50 g
- rajče 150 g
- jalapeňos 50 g
- cukr
- zakysaná smetana 1 ks
- koriandr
Postup přípravy
Plátky masa (cca 50 g) okořeníme a naložíme do bylinek s olejem. Krůtí maso naplníme okapaným ananasem, hovězí slaninou, zavineme a napíchneme na rozmarýnovou větvičku, potřeme olivovým olejem a zabalíme do fresh fólie a necháme v ledničce odležet, před úpravou vyndáme tak, aby maso mělo pokojovou teplotu. Maso připravíme na grilu.
Batáty oloupeme, podélně rozpůlíme a uvaříme na páře, před podáváním posypeme lehce sýrem a dáme zapéct pod gril do trouby.
Mexická salsa: Cibulku nakrájíme nadrobno, orestujeme na olivovém oleji, přidáme zázvor (rozmixovaný), drcená rajčata, jemně nasekané jalapeňos, cukr. Pokud je salsa řídká, přidáme trošku bramborového škrobu, dochutíme a necháme vychladnout, před podáváním přidáme jemně nakrájený koriandr.