Suroviny
- špagety
- olivový olej
- česnek 2 stroužky
- feferonky
- mušle (vongole) 400 g
- bílé víno
- cherry rajčata
- máslo
- sůl
- petrželka
Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!
Všechny recepty z 6. dílu s tématem TĚSTOVINY najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Ve vroucí osolené vodě uvařte špagety do podoby al dente.
- V pánvi na olivovém oleji orestujte na plátky nakrájené dva stroužky česneku a kousek nasekané feferonky. Jakmile česnek chytí mírnou barvu, vhoďte do pánve mušle vongole, zalijte bílým vínem a přikryjte pokličkou. Mušle se po chvilce otevřou, ty, které zůstanou zavřené, vyhoďte. Do pánve přidejte nakrájená cherry rajčátka. Mušle vyndejte do mísy, aby se nepřevařily, a nechte svařit omáčku asi na polovinu. Pak omáčku zjemněte kouskem másla. Přimíchejte uvařené těstoviny, vraťte do pánve i mušle a přidejte velkou dávku nasekané petržele.
- Těstoviny servírujte ve velké míse takzvaným rodinným stylem.