Suroviny
- špagety
- rajčata
- olivový olej
- česnek 3 stroužky
- šalotka
- cherry rajčata
- ovčí sýr (měkký)
- limetková kůra
- sůl
- pepř
- bazalka
Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!
Všechny recepty z 6. dílu s tématem TĚSTOVINY najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Ve vroucí osolené vodě, kterou máte připravenou na těstoviny, spařte nejdřív tři rajčata, která jemně na vrchu nařízněte do křížku. Pak je zchlaďte a oloupejte.
- Rozpalte pánev s olivovým olejem a orestujte na něm pár stroužků česneku. Přidejte také nahrubo nasekanou šalotku.
- Dejte vařit špagety do podoby al dente.
- Do pánve přihoďte nakrájená rajčata a chvilku povařte, než změknou. Můžete přidat také sladší cherry rajčátka. Směs mírně rozmačkejte vařečkou. Podle chuti osolte a opepřete a zasypte nasekanou bazalkou. Uvařené těstoviny promíchejte v pánvi s omáčkou a můžete servírovat.
- Z měkkého ovčího sýra vytvarujte noček a posaďte ho na špagety, zasypte nastrouhanou limetkovou kůrou a zakápněte olejem. Dozdobte lístkem bazalky.