Špagety s pečeným česnekem a citronem
Zdroj: S vášní pro jídlo
Špagety s pečeným česnekem a citronem
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Moje hodnocení
6x
Těstoviny jsou jednoduché na přípravu a dají se s nimi vymyslet vynikající kombinace chutí. Dnešní recept vyžaduje upečení celých palic česneku, upečený česnek totiž vytvoří slaďoučkou pastu, která obalí špagety. Citron navíc chuť odpíchne a chilli dodá příjemnou hořkost.
2 porce
60 minut
Suroviny
Česnek
2 palice
kůra a šťáva z 1/2 citronu
Olivový olej
4 lžíce
Chilli paprička
čerstvá bazalka
Sůl
parmazán
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C, vložte do ní palice česneku a pečte je doměkka 20–30 minut. Upečené palice nechte vychladnout a měkký česnek vyloupejte ze slupek.
Těstoviny uvařte al dente.
Na pánvi na oleji nechte prohřát česnek, který vařečkou rozmělněte na kaši, přidejte trochu soli, nadrobno nasekané chilli a citronovou kůru.
Přidejte do pánve špagety, vše společně promíchejte, aby česnek rovnoměrně obalil těstoviny a vše zakápněte citronovou šťávou. Hotové špagety stáhněte z plotny a vmíchejte do nich nasekanou bazalku a parmazán.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!