Suroviny
- česnek 1 stroužek
- vlašské ořechy 50 g
- máta 1 hrst
- hladkolistá petržel 1 hrst
- citronová šťáva 1
- špagety (celozrnné) 350 g
- sušené rozinky 50 g
- baby špenát 100 g
Postup přípravy
- Česnek, ořechy, bylinky, citronovou kůru a šťávu dejte do mixéru s trochou soli a pepře a rozmixujte najemno.
- Uvařte špagety ve velkém hrnci s osolenou vodou, tak aby byly al dente, tedy na skus. Uschovejte si hrnek s vodou, ve které se vařily a poté je slijte.
- Špagety dejte do pánve, vmíchejte připravené pesto, rozinky a špenátové lístky, přilijte trochu vody ze špaget, promíchejte a společně prohřejte.
- Servírujte zakápnuté trochou olivového oleje.