Tzatziki
- jogurt 500 g
- okurka 1 ks
- kopr svazek
- olivový olej 100-200 ml
Postup přípravy
Souvlaki: Maso nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme a promícháme s prolisovaným česnekem v olivovém oleji. Necháme odležet v lednici minimálně do druhého dne. Maso napichujeme na špejle, jednotlivé kousky masa proložíme ještě kolečky česneku. Pečeme v pekáči, v troubě rozpálené na 200 stupňů 30 minut nebo na stolním grilu 10 – 15 minut.
Tzatziki: Salátovou okurku oloupeme a vykrojíme jadřinec, nastrouháme. Dáme okapat do cedníků nebo vymačkáme šťávu přes látkovou čistou utěrku. Poté okurku přidáme do vychlazeného jogurtu s ostatními ingrediencemi. Jen olivový olej přidáváme nakonec. Hotové tzatziki dáme alespoň na hodinku do ledničky vychladit.