Solené čokoládové cookies s karamelem
Zdroj: Cherries On Top
Solené čokoládové cookies s karamelem
Zdroj:
Cherries On Top
Moje hodnocení
32x
Představte si ty nejčokoládovější, nejsladší, nejbrowniesovatější a přitom nejkřupavější sušenky. Sníte jednu a všechny starosti se rázem vypaří. Tyhle sušenky jsou zkrátka lékem na bolavou duši. Což se v únoru, kdy zima už je dlouhá a jaro v nedohlednu, určitě hodí :)
čokoládové čočky
(nebo nasekaná čokoláda - hořká i mléčná)
100 g
čokoláda
(tabulka čokolády naplněná karamelem, např. Milka)
1 ks
Postup přípravy
Vyložte si plechy pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C.
Máslo rozpusťte na středním plamenu v kastrůlku. Odstavte a vmíchejte třtinový cukr. Přidejte vejce a spojte do jedné hmoty. Přidejte kakao, sůl a prášek do pečiva, vymíchejte dohladka. Přisypte mouku a vypracujte na lepivé těsto. Nakonec přidejte čokoládové kousky a zamíchejte.
Na plech dělejte hromádky, na jednu sušenku použijte 1 lžíci těsta. Dávejte na plech maximálně 6 hromádek a daleko od sebe, aby se při pečení neslepily.
Teď udělejte do každé hromádky důlek palcem a dejte do něj jeden čtvereček karamelové čokolády. Vezměte si z kastrůlku kuličku těsta velkou asi jako vlašský ořech a prsty ji vytvarujte do placky, v průměru asi o 3 centimetry větší, než je hromádka. Položte placku na hromádku s čokoládou a prsty přitiskněte tak, abyste zakryli celou hromádku a nikde nic nevykukovalo zespod. Nakonec každou sušenku osolte asi špetkou soli.