Korpus
- olej 5 lžic
Postup přípravy
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom zašleháme žloutky a po lžících olej. Nakonec do pěny vmícháme vařečkou mouku. Těsto rozetřeme do kulaté formy (průměr 23 cm) s vymazaným a vysypaným dnem. Pečeme asi 25 minut při 190°C. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Smetanu nalijeme do rendlíku a na plotýnce zahříváme. Do horké smetany nasypeme na kousky nalámanou čokoládu a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme povařit 30 - 60 sekund. Pak odstavíme z plotýnky a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Pak dáme do ledničky pořádně vychladit do druhého dne (důležité!, jinak nepůjde ušlehat).
Korpus v jedné třetině vodorovně rozřízneme na dvě nestejně velké části. Tenčí je základna dortu, větší část rozdrobíme.
Vychlazenou čokoládovou smetanu vyšleháme za asi pět minut dotuha. Do ní vmícháme větší polovinu drobků z korpusu a kokos, pak postupně přimícháváme další drobky, dokud nevznikne hustá hmota. Korpus vložíme do rozevíracího dortového kruhu, pokropíme podle chuti rumem a rozetřeme na něj šlehačkovo-drobkovou hmotu. Poté dáme vychladit a ztuhnout do ledničky.
Zatím si ušleháme šlehačku v prášku podle návodu. Dort vyjmeme z kruhu, a natřeme na něj všechnu šlehačku. Celý povrch posypeme kokosem.