Masová náplň
- vepřová kýta 500 g
Bramborák
- vejce 1 kus
- hladká mouka 150 g
- majoránka 1 hrst
- sůl 1 špetka
Masová náplň
- červená paprika 1 kus
- česnek 2 stroužek
- sojová omáčka 1 lžíce
- škrob 1 lžička
- olej 1 dávka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Nastrouháme si brambory a s uvedenými surovinami umícháme bramborové těsto. Z těsta si usmažíme větší bramboráky, jeden na porci.
2. Kýtu, kuřecí maso a slaninu nakrájíme na nudličky, orestujeme na oleji, přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme a podusíme. Nakonec vmícháme nasekaný česnek, sójovku, máčený škrob a ještě rychle krátce orestujeme.
3. Touto směsí naplníme půlku bramboráku, překlopíme a podáváme.