Masový knedlíček
- kuřecí prso 1 kus
Polévka
- kořenová zelenina 1 dávka
- máslo 1 oříšek
- divoké koření 1 dávka
Masový knedlíček
- majoránka 1 špetka
Postup přípravy
Polévka:
Slepičí vývar se zeleninou, domácími nudlemi a masovým knedlíčkem
Postup:
1. Vývar: Očištěnou slepici společně s divokým kořením vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a přivedeme k varu. Poté, co voda začne vařit, stáhneme teplo pod bod varu a necháme táhnout. Stále sbíráme pěnu.
2. Ve vedlejším hrnci si rozpustíme ořech másla a přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Orestujeme a zalijeme hotovým slepičím vývarem. Dle chuti dosolíme.
3. Masový knedlíček: Naškrabané kuřecí maso a mixovaná játra smícháme s vajíčkem a strouhankou. Dle chuti osolíme a opepříme a přidáme majoránku a česnek. Tvarujeme knedlíčky, které uvaříme v extra lázni.
4. Dokončení: Domácí nudle vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme doměkka, scedíme a propláchneme. Hotové masové knedlíčky servírujeme společně s domácími nudlemi přímo na talíř, kde je zalijeme horkým vývarem, kam jsme nakonec přidali pokrájenou petrželku.