Játrové kendlíčky
- játra 150 g
- strouhanka 100 g
- vejce 1 kus
- majoránka 10 g
- česnek 10 g
Slepičí polévka
- pepř 10 g
Játrové kendlíčky
- sůl 10 g
Slepičí polévka
- vegeta 20 g
Postup přípravy
1. Polévka: Do hrnce vložíme veškeré ingredience na polévku, které zalijeme vodou a uvedeme k varu. Táhlým varem vaříme asi hodinu a půl.
2. Nudle: Z vejce a mouky vytvoříme těsto, které pomocí strojku na nudle zpracujeme, vyválíme, necháme lehce proschnout a nakrájíme.
3. Knedlíčky: Rozmixujeme drůbeží játra, do vzniklé kašičky přidáme všechny suroviny a za pomoci namočených rukou vytvarujeme knedlíčky. Nudle ani knedlíčky nezavařuji přímo do polévky, aby se nezkalila, ale vaříme je zvlášť.