Head
- slepice 1 kus
Zeleninová tartelka
- polévková zelenina 1 dávka
Drůbeží knedlíčky
- hladká mouka 1 lžíce
Zeleninová tartelka
- hladká mouka 1 dávka
- pepř 1 špetka
Head
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Dáme do vody vařit slepici, mírně osolíme, sbíráme pěnu. Vložíme zeleninu a koření a vaříme doměkka. Dochutíme solí.
2. Na knedlíčky obereme drůbeží maso a najemno je nasekáme. Přidáme mouku, česnek, majoránku, sůl, pepř, celé vejce. Vytvarujeme knedlíčky a dáme je zavařit asi na pět minut.
3. Zeleninová tartaletka: Uvařenou zeleninu nakrájíme na kostičky, přidáme vejce a nasekanou petrželku, poprášíme moukou, osolíme, opepříme a dáme zapéct do menších formiček do trouby, aby vejce ztuhlo. Podáváme k polévce.