Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Slávky s červenou řepou a bramborovými gnocchi

4 porce
do 1,5 hodiny
Slávky s červenou řepou a bramborovými gnocchi
Slávky s červenou řepou a bramborovými gnocchi
Že mořské plody, tentokrát slávky, není problém připravit na mnoho a mnoho způsobů, vám dokáže Zdeněk Pohlreich ve svém pořadu Teď vaří šéf.
Reklama

Všechny recepty z 16. dílu s tématem MOŘSKÉ PLODY najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy". 

Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Každou řepu zabalte zvlášť do alobalu spolu s hrubozrnnou solí, kuličkami pepře a kapkou oleje. Nechte péct aspoň 40 minut.
  2. Slávky uvařte v zeleninovém vývaru spolu s 1 dl bílého vína. Když jsou hotové, vyndejte je na talíř a omáčku přeceďte do malého kastrůlku.
  3. Mušle vyloupejte a nechte je vysušit na papírovém ubrousku. Omáčku zakápněte smetanou a dosolte. Kastrůlek sundejte z plotny, přidejte kousek másla a nechte ho rozpustit. Připravte si sadu tří pánviček. Na jedné rozehřejte olivový olej a orestujte upečenou řepu nakrájenou na měsíčky.
  4. Ve druhé pánvi promíchejte uvařené gnocchi s kouskem másla a ve třetí orestujte vyloupané slávky s kapkou olivového oleje.
  5. Na talíř nandejte gnocchi a řepu, polijte pár lžícemi omáčky, přidejte slávky a ozdobte nasekanou pažitkou.
Reklama

Slávky s červenou řepou a bramborovými gnocchi  Foto:

Slávky s červenou řepou a bramborovými gnocchi  Foto:

Slávky s červenou řepou a bramborovými gnocchi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama