Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Slaný koláč s ricottou, pancettou a paprikou

4-6 porce
do 1 hodiny
Slaný koláč s ricottou, pancettou a paprikou
Slaný koláč s ricottou, pancettou a paprikou Autor: archiv Galbani
Slané koláče jsou velmi vděčné. Na přípravu jsou velmi jednoduché a s jejich náplní si můžete pohrát podle momentální chuti. My vám nabízíme recept na variaci výraznou po uzené pancettě a s nasládlou chutí červené papriky. Vynikajicí!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Papriky omyjte a nakrájejte na drobné kostičky, nezapomeňte odstranit všechna semínka. Restujte v pánvi na extra panenském olivovém oleji při střední teplotě asi 10 minut do křupava. Nechejte vychladnout. Mezitím nakrájejte na kostičky slaninu a osmahněte v pánvi s nepřilnavým povrchem, přidejte k paprikám.
  2. Ve velké míse rozetřete ricottu, sýr grana padano a vejce, vše důkladně promíchejte. Rozbalte křehké těsto, vložte na pečicí papír do kulaté formy, okraje nechte přesahovat.
  3. Naplňte paprikami, pancettou a směsí z ricotty, rovnoměrně rozetřete. Okraje těsta přeložte směrem dovnitř a pečte v troubě při 180 °C po dobu 20 minut. Podávejte teplé se salátem z polníčku.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama