Suroviny
- toustový chléb 6 plátků
- Cuketa 80 g
- Lilek 80 g
- kozí sýr 100 g
- sušená rajčata naložená v oleji 30 g
- rukola 40 g
- Majonéza 100 g
- hladkolistá petržel 5 g
- Šalotka 40 g
- Citron 1 ks
- Česnek 1 stroužek
- Olivový olej
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Pánvičku rozpalte na sucho na středním plameni a opečte toastový chléb z každé strany dozlatova.
- Cuketu a lilek opláchněte a nakrájejte na 0,5 cm široké plátky. Kozí sýr nastrouhejte na hrubé straně struhadla. Sušená rajčata nakrájejte na 3mm tenké nudličky. Rukolu vyperte ve studené vodě. Petržel a šalotku nakrájejte nadrobno. Z citronu vymačkejte šťávu. Česnek oloupejte a prolisujte.
- Vezměte si pánev, na které jste opékali chléb, a přidejte do ní 3 polévkové lžíce olivového oleje (pro dvě porce), který rozpalte na středním plameni. Jakmile je olej rozpálený, přidejte cuketu, lilek a opékejte dozlatova po dobu cca dvou minut z každé strany. Poté přidejte česnek, dochuťte solí a pepřem, vše důkladně promíchejte a nechte vychladnout.
- V misce smíchejte majonézu, šalotku, lžičku citronové šťávy, sůl, pepř a petržel. Vše důkladně promíchejte. Směsí namažte všechny toasty z jedné strany.
- Na dva namazané toasty (pro dvě porce) vyskládejte opečenou zeleninu, sušená rajčata, kozí sýr a rukolu.
- Oba toasty, na které jste nyní vyskládali suroviny, položte na sebe. Přikryjte je třetím namazaným (z jedné strany) toastem a rozkrojte napříč.