Grilovaný lilek s rajčaty
- lilek 2 kus
Head
- rajče 3 kus
Rajčatová přísada
- sůl 1 dávka
Jogurtová omáčka
- římský kmín 1 špetka
Head
- petržel 4 kus
Salata
- sůl 1 dávka
Head
- citron 1 kus
Salata
- salát 1 kus
- olivy 1 dávka
Postup přípravy
Namočený burgur (burgul) spaříme a dobře vymačkáme, přidáme nadrobno nasekaná rajčata, hodně nasekané kadeřavé petrželky, cibulku, jestli chceme, šťávu z citronu, sůl, pepř, olivový olej a mátu.Salata:
postup:Cizrnu v míse smícháme s jemně pokrájenou zeleninou, natrhaným zeleným salátem a dokonale posekanou petrželí. Z oleje a citronu si ušleháme emulzi, salát zalijeme, promícháme a dochutíme čerstvým pepřem a solí. Ozdobíme posekanými zelenými olivami.Omáčky:Grilovaný lilek s rajčaty
Z pečené zeleniny Sámer udělá super pastu, která také výborně chutná k pečenému masupostup:Zeleninu dáme na plech na hodinu do trouby, lilky musí za tu dobu zešednout a vevnitř úplně povolit. Z upečené zeleniny využijeme jen měkkou dužinu, kterou si vydlabeme, rajčata oloupeme, rozmačkáme a přidáme k lilkům. Prolisujeme česnek, přidáme římský kmín, jogurt, sůl a pepř a vše smícháme. Nakonec zakapeme olivovým olejem a vychladíme.Jogurtová omáčka:
postup:Všechny suroviny smícháme a vychladíme. Podáváme posypané mátovým čajem k hlavnímu chodu.Rajčatová přísada:
postup:Všechny suroviny smícháme a vychladíme. Podáváme k hlavnímu chodu.