Suroviny
- lučina 1 balení (100 g)
- zelenina (sterilovaná – mix mrkve a hrášku) 330 ml
- brambory 4 ks
- olej 1 lžíce
- sůl
- nakládané okurky (nakrájené na kostičky) 150 ml
- jablka 1/2 ks
- majonéza 1 lžíce
- lák z okurek 5 lžic
Postup přípravy
- Oloupané brambory nakrájejte na malé kostičky, na plechu je osolte a prohoďte s olejem, pečte v troubě rozehřáté na 160 °C 25–30 minut (až lehce zezlátnou), poté nechte vychladnout.
- Lučinu, majonézu a 2 lžíce láku z okurek dobře promíchejte. Do mísy dejte upečené brambory, mrkev, hrášek, okurku a jablko nakrájené na malé kostičky a vmíchejte připravený dresink. Přisolte podle chuti, případně přidejte více okurkového láku a nechte pár hodin proležet v lednici.