Suroviny
- zeleninový vývar (připravený z 1 1/2 kalíšku Knorr Bohatý bujón zeleninový) 700 ml
- bulgur 340 g
- fazolky (žluté a zelené) 500 g
- cherry rajčata 500 g
- červená cibule (malá) 2 ks
- česnek 4 stroužky
- oregano (nasekané) 2 lžíce
Marináda
- vinný ocet 10 lžic
- dijonská hořčice 2 lžíce
- mandle (restované, nahrubo nasekané) 100 g
- olivový olej 12 lžic
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Do vařícího vývaru, připraveného z kalíšků Knorr Bohatého bujónu, vmícháme bulgur a necháme 2 minuty povařit. Poté hrnec stáhneme z tepla a necháme přikryté 20 minut dojít.
- Fazolkám odkrájíme konce a poté je krátce povaříme ve slané vodě do poloměkka, scedíme a rychle zchladíme v ledové vodě. Rajčata napůlíme nebo načtvrtíme. Cibuli jemně nakrájíme a česnek rozetřeme.
- Na marinádu smícháme ocet, sůl, pepř, hořčici a mandle. Za intenzivního míchání přilijeme olej, aby vznikla hladká emulze. Poté přidáme nejprve fazolky, rajčata, česnek a oregano a nakonec bulgur. Salát necháme před podáváním alespoň 5 minut marinovat.
KOMERČNÍ SDĚLENÍ