Suroviny
- polohrubá mouka 1 hrnek
- kukuřičná mouka 1 hrnek
- cukr krystal 1 hrnek + na posypání těsta
- máslo 125 g + na pokapání těsta
- vejce 1 kus
- vanilkový cukr 1 sáček
- jablka (kyselá) 6 ks
- sušené rozinky (dle chuti rozinky, brusinky, ořechy, citronová kůra)
Postup přípravy
- Obě mouky, cukr, máslo, vanilkový cukr a prášek do pečiva zpracujte prsty na drobenku. Odeberte zhruba 2/3 a ty smíchejte s vejcem. Toto vláčné těsto nadrobte na vymazaný plech, posypte nastrouhanými jablky a případně přidejte rozinky, ořechy, citronovou kůru, jak kdo rád.
- My jsme k této chuťové kombinaci zvolili brusinky, které jsou trochu trpčí a navíc krásně červené.
- Navrch nasypte zbylou drobenku, posypte cukrem, pokapejte máslem a dejte péct do předehřáté trouby (cca 160 °C) dorůžova.
- Prima tip: Kukuřičná mouka dodá koláči pěknou žlutou barvu a zajímavou chuť.