Suroviny
- hovězí maso 300 g
- salám 100-150 g
- uzené maso 100-150 g
- párek 100-150 g
- mrkev 1-2
- kyselé okurky 4
- rajský protlak 100 g
- olivy 100 g
- bobkový list 2
- citron 1
- lák z okurek
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Nejprve si uděláme vývar z masa, kam přidáme kořeni podle chuti a jednu mrkev. Další mrkev nastrouháme, osmažíme a přidáme rajčatový protlak a podusíme na mírném ohni. Nakrájíme všechny druhy měkkého masa a klobásy na malé nudličky. Okurky také nakrájíme na nudličky a propláchneme horkou vodou.
- Pak do bujonu vložíme všechno maso kromě uzenin a vaříme deset minut, nakonec přidáme párky. Nakonec přidáme dušenou mrkev, nálev z okurek – dle chuti – a okurky a vaříme dalších 10 minut. Podáváme s olivami a citronem.
Autor receptu: Ekatěrina Novoselova