Druhá roláda
- sýr 800 g
První roláda
- šunka 250 g
Třetí roláda
- vejce 3 ks
Druhá roláda
- sýr 200 g
Druhá roláda
- vejce 5 ks
Postup přípravy
Na první roládu si nejprve připravíme náplň. Šunku jemně nastrouháme, okapané kapary usekáme, změklé máslo ušleháme se sýrem do pěny, ochutíme wasabi a vmícháme nastrouhanou šunku a usekané kapary. Podle chuti přisolíme a opepříme. Plech vyložíme alobalem, na který rozložíme plátky sýru tak, aby se okraje překrývaly. Plech se sýrem vložíme do trouby předehřáté asi na 150 stupňů a sýr necháme roztavit. Sýrovou placku i s alobalem sesuneme z plechu, poklademe plátkovou šunkou a potřeme náplní. Pomocí alobalu pevně srolujeme a rolku necháme v chladu ztuhnout.
Druhá roláda: Máslo, tavený sýr a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme nastrouhané bílky, drobně nasekanou jarní cibulku, pažitku, sůl, vegetu a pepř. Všechno promícháme a odložíme do lednice. Sýr rozdělíme na dvě části, každou zabalíme do mikrotenových sáčků a vložíme do téměř vroucí vody. Necháme změknout. Změklé sýry vyválíme a necháme vystydnout. Na pláty sýra rozložíme šunku, potřeme pomazánkou, celý povrch poklademe lístky salátu a opatrně zavineme. Zabalíme do fólie a uložíme do lednice.
Třetí roláda: Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Pokrájíme je nadrobno a roztlačíme vidličkou. Přidáme sýr, mléko, hořčici, sůl a náplň promícháme. Šunku rozložíme na potravinářskou fólii tak, aby se okraje překrývaly a vznikl velký plát. Plát potřeme náplní a na ni rozložíme plátky sýra. Střídáme, dokud nevypotřebujeme celou náplň a sýr. Nakonec plát opatrně zavineme a pomocí fólie přeložíme do alobalu a dáme do ledničky – ideálně přes noc.