Suroviny
- vejce 5
- moučkový cukr 100 g
- tuk
- kakao 2 PL
- šlehačka 1
- ztužovač šlehačky 1
- sůl
Postup přípravy
- Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky utřeme s cukrem a s kakaem, z bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh. Obě hmoty opatrně spojíme. Na plech dáme pečicí papír, který ještě pomažeme tukem, a těsto nalijeme na pečicí papír.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 230 stupňů maximálně osm minut. Roládu vyndáme a hned pomocí papíru srolujeme. Když vychladne, uvnitř ji pomažeme dobrou ušlehanou šlehačkou, opět opatrně srolujeme a stejnoměrně potřeme i zvenku. Dáme do lednice vychladit na několik hodin, podáváme nakrájené na plátky.
Autor receptu: Alice Paurová