Pečivo
Postup přípravy
Předkrm
Ručně dělané rohlíčky s mandlovou paštikou a rybízovým topem
Na paštiku:
cibuleolejjátrauzená slanina,bazalkasůl, pepřmandlemáslosmetana na šlehání
Na rohlíčky:
polohrubá moukažloutekjeden velký panák oleje¾ kostky kvasnichrnek pivasůlkmín
Postup – paštika:
Nakrájenou slaninu a cibuli orestujeme na oleji, přidáme nakrájená a očištěná játra, pepř a bazalku. Restujeme doměkka. Dáme do nádoby, přidáme sůl, smetanu a máslo a umixujeme dohladka. Do ušlehané paštiky přidáme madle a necháme vychladit.
Postup – pečivo:
Do mouky dáme žloutek, sůl, olej, lžičku cukru. Do mouky uděláme důlek a dáme lžičku cukru, na to nadrobíme kvasnice. Zalijeme pivem. Kvásek necháme vzejít. Pak přidáme zbytek teplého piva a zaděláme těsto. Necháme kynout 40minut. Vytvarujeme rohlíky, pomažeme bílkem a posypeme kmínem a pečeme při 200 °C cca 20–30minut.