Roastbeef
- hovězí maso 500 g
Postup přípravy
Hovězí obalíme ve smíchaných ingrediencích – hořčici, worcesteru, soli a pepři - a pořádně vmasírujeme do masa. Necháme chvilku odpočívat. Vložíme do rozpálené pánve s (ideálně přepuštěným) máslem a ze všech stran opečeme. Mezitím si rozehřejeme troubu na 180°C. Maso vložíme do trouby a pečeme tak dlouho, dokud vnitřní teplota nedosáhne 50°C. Přendáme do alobalu, potřeme máslem a necháme chladnout.
Ve výpeku na pánvi si opatrně osmahneme rozdrcený česnek a přidáme máslo. Těsně před podáváním spaříme špenát.
Na aioli těsně před podáváním vyšleháme a smícháme všechny ingredience a omáčkou přelijeme odložené maso, které naporcujeme na tenké plátky.