Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rizoto s krevetami

4 porce
do 1 hodiny
Rizoto s krevetami
Rizoto s krevetami Autor: isifa.com
Italské krémové rizoto může mít spoustu podob. Základem je kvalitní kulatozrnná rýže, máslo a parmezán. Zkuste ho tentokrát s krevetami a piniovými semínky - tahle kombinace vám připomene léto.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Šalotky oloupejte a nadrobno nasekejte. Stroužek česneku prolisujte. V pánvi rozpálte olej a na něm poduste šalotky a česnek dosklovata. Přidejte rýži a za stálého míchání ji nechte asi 1 minutu vzpěnit, aby se všechna zrnka obalila tukem. Přilijte tolik vývaru a vína, aby byla rýže tak akorát potopena.
  2. Na mírném ohni ji nechte vařit, dokud tekutina není skoro vsáknutá. Opět dolijte tolik vývaru a vína, aby rýže byla pouze potopena. Tak, za občasného promíchání pokračujte 20-30 minut, dokud není rýže uvařena „al dente“.
  3. Na jemno nastrouhejte parmezán a spolu s máslem ho vmíchejte do rizota. Přidejte loupané krevety a na mírném ohni nechte prohřát. Dochuťte solí a pepřem. Za stálého míchání opražte na suché pánvi piniová semínka.
  4. Rizoto rozdělte na čtyři talíře, posypte praženými piniovými semínky a okamžitě podávejte.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama