Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno a jemně orestujeme. Bůček nakrájíme na centimetrové kostičky, přidáme na cibuli a necháme vypékat. Můžeme přidat dle chuti kmín apod. Maso by se nemělo smažit, spíš mírně vařit v sádle, takže kdykoliv bude příliš nabírat barvu a hrozit připalováním, podlijeme vínem.
Asi po třech hodinách přípravy přidáme na provonění snítku rozmarýnu. Pomazánka je hotová, až je maso krásně měkké a začne se dělit a rozpadat na vlákna. Těsně před koncem přidáme sůl a dle chuti pepř a česnek, necháme jen krátce probublat a na závěr pomůžeme masu ještě vidličkou – rozmělníme ho na menší kousky. Hotové rillettes nalijeme do sklenic, kokotek nebo jiných hezkých nádob a necháme ztuhnout. Podáváme s čerstvým pečivem.