Suroviny
- hovězí pupek (hovězí flank) 680 g
- kukuřičný škrob 1/4 hrnku
- slunečnicový olej 1/4 hrnku + 3 lžičky
- zelená paprika 1 ks
- nudle (ramen) 230 g
Omáčka
- sezamový olej 2 lžíce
- sójová omáčka 3/4 hrnku
- hnědý cukr 2/3 hrnku
- kuřecí vývar 1 a 1/4 hrnku
- česnek 4 stroužky
- chilli 1/4 lžičky
Postup přípravy
- Steak nakrájejte na tenké kousky přes vlákno. Do pytlíku se zipem vložte maso a kukuřičný škrob, zavřete, protřepejte (všechny kousky se musí dostatečně obalit).
- V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Přidejte hovězí a restujte dohněda (restujte po částech – cca nadvakrát nebo natřikrát, kousky masa se vám jinak připečou k sobě, což nechceme). Po každé várce můžete přidat trochu oleje, pokud je třeba.
- Maso vyndejte z pánve na talíř a tu vytřete papírovou utěrkou.
- Do pánve vložte papriku a restujte několik minut, dokud nezměkne. Vyndejte z pánve na talíř a dejte stranou.
- Ve stejné pánvi připravte i omáčku: vlijte sezamový olej, sójovou omáčku, přisypejte cukr a česnek. Vlijte vývar a dochuťte chilli vločkami.
- Promíchejte a vařte na středním plameni, dokud omáčka lehce nezhoustne a nezredukuje se asi o čtvrtinu (může to trvat cca 10 minut, ale s redukováním to příliš nepřehánějte – bude jí potřeba dostatek na vaše nudle).
- Mezitím uvařte nudle podle instrukcí na obalu.
- Hotové hovězí a papriky vložte do pánve k omáčce a promíchejte. Přidejte uvařené nudle a opět vše promíchejte. Posypejte jarní cibulkou a podávejte.