Najděte si recept
Na co máte chuť?

Řecká frittata
Řecká frittata je rychlé, na přípravu nenáročné jídlo, na které najdete většinu ingrediencí v domácích zásobách. Můžete ho servírovat jako snídani, lehký oběd či večeři nebo jako předkrm. Prostě univerzální dobrota.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- nasekaný čerstvý špenát 1 balení
- Máslo 50 g
- cibule, oloupaná a nakrájená na kolečka 1 ks
- velká vejce 8 ks
- Mléko 50 ml
- feta sýr 200 g
- olivy, bez pecek a rozpůlené 1 hrst
- čerstvý kopr a kapary při servírování
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve velkém hrnci uveďte do varu lehce osolenou vodu. Pár minut v ní spařte krájený špenát. Nechte špenát okapat a vodu vylijte.
- V pánvi na másle nechte změknout cibuli, potom zvyšte teplotu a přidejte špenát. Vejce a mléko vyšlehejte dohromady, osolte a opepřete. Vaječnou směs vylijte do pánve s cibulí se špenátem. Párkrát zamíchejte a snižte teplotu.
- Nasypte na vaječnou směs sýr a olivy, zakryjte pokličkou a na velmi mírném ohni vařte, dokud vejce trochu neztuhnou. Vyndejte z pánve, posypte čerstvým koprem a kapary.
Řecká frittata. Foto: isifa.com